TATLI PATATES

Tatlı patatesin koyu turuncu-sarı renginin yüksek antioksidan ve beta karoten seviyesini gösterdiği bildirildi.

Patatesteki A vitaminin yapı taşı olan beta karoten, yaşlanmayı yavaşlatıyor, bazı kanser risklerini önlüyor. İyi bir lif kaynağı olan patates, B6, C ve E vitaminleriyle folik asit ve potasyum ihtiva ediyor.


Tatlı Patates Nedir

Tatlı patates Orta ve Güney Amerika kökenli olarak bilinen ve oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. İçeriğinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde ise günümüzde 100 den fazla ülkede yetiştirilmektedir. Sindirimi oldukça rahat ve kolay olan tatlı patates alerji yapma olasılığınında düşük olması sebebi ile birlikte bebeklerde de gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir.
Genel olarak turuncu renkte olan sebze çeşidinin nadir de olsa mor renkleri de bulunmaktadır. Mor renkte olan tatlı patates’lerde olağanüstü bir pigment bileşeni bulunmaktadır. Bu pigment bileşeni ise insanları iltihap çözümünden kansere kadar birçok hastalıklardan korumaktadır.

Tatlı Patates İçeriği ve Faydaları

Tatlı patates insan sağlığı üzerinde ihtiyacımız olan B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B5 vitamini, B6 vitamini, D vitamini ve K vitaminleri açısından oldukça zengin olan tatlı patates temel vitamin ihtiyaçlarımızı karşılamaktadır. Aynı zamanda kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum ve çinko ihtiyaçlarını da karşılamaktadır.

Tatlı patates yapraklarında daha fazla lif, demir, C vitamini, B9 vitamini, K vitamini, potasyum ve sodyum bileşenleri ile vitaminleri bulunmaktadır. Tatlı patates sağladığı bu vitamin ve mineraller sayesinde insan sağlığı üzerinde deri bütünlüğünü ve canlılığını korumakta aynı zamanda ise görme duyularını güçlendirmektedir. Akciğer ve ağız boşluğu kanserlerini korumak adına da flavonoid yardımı sağlayan doğal ve oldukça zengin bir besin kaynağıdır

YAZAR :

Related Post

İLERİ
ÖNCEKİ
Click here for Comments

0 yorum: