Sağlık sorunlarını önlemek doğru ve faydalı gıdaları tüketmekten geçiyor.
Ciltte kırışıklıklardan korunmak için : Üzüm, avakado, soğan, turp, badem, kaju, ceviz, susam, tavuk, yeşil çay.
Mat saçlar : Kuru erik, ıspanak, tere, pazı, badem, karides, sığır eti.
Halsizlik bitkinlik : Ispanak, badem, kaju, kinoa, mercimek, barbunya, saldalye, kuzu eti, sığır eti.
Uykusuzluk : Üzüm, portakal, kuru erik, incir, ıspanak, tatlı patates, badem, yer fıstığı, kabak çekirdeği, tam buğday, mercimek, barbunya, mezgit, istiridye, tavuk, maydanoz, zencefil, hindistan cevizi yağı.
Sindirim sorunları : Üzüm, muz, kuş üzümü, greyfurt, tere, enginar, brüksel lahanası, havuç, badem, tam buğday, esmer pirinç, nohut, sarımsak, rezene, zencefil, arnavut biberi, elma sirkesi.
Varisli damarlar : Limon, ceviz, yeşil çay, rezene, karahindiba.
Eklem rahatsızlıkları : Elma, ananas, kiraz, susam-susam yağı, keten tohumu, mercimek, somon, ringa balığı, istiridye, maydanoz, zencefil, zerdeçal, rezene, Arnavut biberi, papatya, zeytinyağı, elma sirkesi.
Hafıza koruma-geliştirme : İncir, biber, karaklahana, ıspanak, lahana, tere, ceviz, ay çekirdeği, kabak çekirdeği, tam buğday, somon, krides, ringa balığı, istiridye, yumurta, maydanoz, zerdeçal, arnavut biberi, ginseng, zeytinyağı
Göz hastalıkları : Kayısı, yaban mersini, nar, kiraz, kırmızı pancar, biber, karalahana, bal kabağı, pazı, havuç, susam, arpa, kuzu eti, yumurta.
Osteoporoz - kemik erimesi : Salatalık, brokoli, ıspanak, kabak çekirdeği, keten tohumu, ringa balığı, mezgit, istiridye, süt, maydanoz.
Kalp hastalıkları : Üzüm, kızılcık, kavun, greyfurt, nar, biber, soğan, brokoli, lahana, mantar, kuşkonmaz, pazı, badem, kaju, yer fıstığı, keten tohumu, yulaf, arpa, sardalye, soya fasulyesi, yeşil çay, sarımsak, rezene, hindistan cevizi yağı.
0 yorum: